Мач Рейс Мелжес 24 - Информация


Ветроходна спортна проява Регата MATCH RACE MELGES 24: 2011.

      Вече втора поредна година Регата MATCH RACE MELGES 24 се позиционира като едно от най‐интересните и атрактивни ветроходни събития през целия състезателен сезон в България, заради добрата организация, участието на най‐добрите ветроходци, присъствието на най‐окуражаващата публика и въможността да гледаш надпреварата само на една ръка разстояние.

      MATCH RACE MELGES 24 е включена в българския и международния спортен календар за ветроходни спортове, което я прави престижно състезание с висок спортен коефициент.

     За първи път в България регатата се организира от Яхт клуб «Свети Николай» през пролетта на 2010 г. в гр. Варна на базата на клуб „Бриз-Черно море” като смесено състезания за два различни класа Мелджис 24 и Конрад 25 (Петерсон). Регатата се провежда в два състезателни дни. Състезанието е отразено по БНТ и от регионалните медии. Резултатът е успешно начало, спортсменска надпревара и голям зрителски интерес.

ПАРАМЕТРИ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПРЕЗ 2011 г.

Време на провеждане:
Пролетно издание 29.04–01.05.2011 г.
Лятно издание 19-21.08.2011 год. Спортната проява стана възможна с любезното съдействие и подкрепа на Банка ДСК направление Частно банкиране.

Място на провеждане: Акваторията на Порт Варна
Продължителност: 3 дни (петък, събота и неделя)
Състезателен клас: Мелджис 24
Спортен статут: международно състезание, официално включено в българския спортен календар и в международния календар за ветроходни спортове.
Организатори: Яхт-клуб «Свети Николай» и Българска Ветроходна Федерация
Домакин: Яхт клуб „Kaпитан Георги Георгиев-Порт Варна”
Официален партньор на състезанието: Банка ДСК Направление Частно банкиране

За повече подробности и снимки: Фотогалерия